torsdag den 24. april 2008

Uge 18 Billeder – ting 7 Picasa

Picasa er et billedredigerings- og billedorganiseringsprogram fra Google. Med Picasa kan du samle og ordne dine billeder i et billedalbum på din computer. Du kan også dele dine billeder over internettet med familie og venner og modtage billeder fra dem. Du kan lave små albums og offentliggøre dem på din blog. Du vælger selv om dine billeder skal offentliggøres på nettet eller bare være til din egen fornøjelses skyld.

Der findes to udgaver af Picasa: et Picasa webalbum som du logger på med din google-konto og et program som skal installeres på din pc. Opgaverne til denne uge foregår i webalbummet, men som en ekstrating kan du bagefter installere Picasa-programmet på din hjemmecomputer, eller på pc'erne i det interne studierum (uden om citrix), hvis du har lyst.

Det er smart at have nogle af dine egne billeder når du skal lave opgaverne i picasa webalbum. Du kan enten gemme dem på den pc, du bruger til opgaverne, eller du kan have dem tilgængelige på en USB-nøgle. Du kan også vælge at bruge CD-rommen med billeder fra bibliotekets flytning, hvis du ikke har lyst til at bruge dine private billeder.

Opgaver til ting 8
Tilmeld dig Picasa webalbum
Hent nogle billeder og læg dem ind i et album. Skriv billedtekster til billederne

Del et album med en kollega
Læg et diasshow af et billedalbum på din blog
Marker billederne på googles verdenskort? Stedbetegnelser søges på engelsk

Skriv på din blog om dine erfaringer med ting 8

Links
Direkte link til Picasa webalbum
Vejledning til Picasa webalbum (PS se også mappen "23 ting" i internt studierum)

Ekstra
Installer Googles udvidede Picasa-program på din hjemmecomputer eller i det interne studierum. Med dette program kan du bl.a. importere billeder fra dit digitalkamera og din computer. Du kan også redigere dine billeder og f.eks. beskære dem og fjerne røde øjne. Picasa-programmet arbejder sammen med Picasa webalbum.

Prøv også http://www.flickr.com/ et andet gratis billedorganiserings- og billeddelingsprogram på nettet.


Ingen kommentarer: